Duze zdjecie

Pu Erh cedrowy 96 g


Cena: 44 zł

Dostępność:


Waga netto: 100 g

Skład: Wierzbówka wąskolistna fermentowana, kwiaty wierzbówki, igliwie cedru syberyjskiego, szyszka i orzechy cedrowe, pączki sosny.

    Syberyjski Pu Erh to połączenie iwan-czaju (tradycyjnego napitku Rusi) z mocą cedru. Wszystkie składniki są prasowane razem i przygotowane w formie podobnej do tabliczki czekolady, podzielonej na 18 kawałków. Jedną porcję można zaparzać 2 do 4 razy.

    Właściwości:
    - pomocny w anemii, osłabieniu, awitaminozie
    - przy przeziębieniach i chorobach górnych dróg oddechowych
    - normalizuje ciśnienie
    - łagodzi lub likwiduje bóle głowy, zmniejsza napięcie
    - dodaje energii, pobudza (bez kofeiny!)
    - wzmacnia odporność, działa  i rozgrzewająco
    - oczyszcza organizm z toksyn
    - działa łagodząco na układ pokarmowy, poprawia trawienie
    - poprawia skład krwi, bogaty w witaminy i mikroelementy
    - działa przeciwbakteryjne i przeciwzapalnie
    - korzystnie wpływa na układ hormonalny

    Sposób przygotowania: Przepłukać dzbanek lub czajniczek wrzątkiem, aby był ciepły. Wrzucić jedną kostkę Pu Erh, zalać ok. pół litra wody o temperaturze 90°C, pozostawić do naciągnięcia pod przykryciem na 6-8 minut. Dodać miód lub cukier do smaku. Można zaparzać kilkukrotnie.

    Przeciwwskazania: Uczulenie lub nietolerancja poszczególnych składników







    Medycyna ZSSR oficjalnie uznała żywicę cedru za cenny leczniczy preparat, a w czasie II Wojny Światowej żywicę powszechnie stosowano w rosyjskich wojskowych szpitalach.