Duze zdjecie

Pu Erh z rokitnikiem 96 g


Cena: 39 zł

Dostępność:


Waga netto: 96 g
Skład: Wierzbówka wąskolistna fermentowana, kwiaty wierzbówki, owoce, pączki i liście rokitnika syberyjskiego.

    Syberyjski Pu Erh to połączenie iwan-czaju (tradycyjnego napitku Rusi) z mocą cedru. Dodatek rokitnika wzbogaca napar w witaminę C i mikroelementy. Wszystkie składniki są prasowane razem i przygotowane w formie podobnej do tabliczki czekolady, podzielonej na 18 kawałków. Jedną porcję można zaparzać 2 do 4 razy.



    Właściwości:
    - pomocny w anemii, osłabieniu, awitaminozie
    - przy przeziębieniach
    - normalizuje ciśnienie
    - łagodzi lub likwiduje bóle głowy, zmniejsza napięcie
    - dodaje energii, pobudza (bez kofeiny!)
    - wzmacnia odporność, działa  i rozgrzewająco
    - oczyszcza organizm z toksyn
    - działa łagodząco na układ pokarmowy, poprawia trawienie
    - poprawia skład krwi, bogaty w witaminy i mikroelementy
    - działa przeciwbakteryjne i przeciwzapalnie
    - korzystnie wpływa na układ hormonalny

    Sposób przygotowania: Przepłukać dzbanek lub czajniczek wrzątkiem, aby był ciepły. Wrzucić jedną kostkę Pu Erh, zalać ok. pół litra wody o temperaturze 90°C, pozostawić do naciągnięcia pod przykryciem na 6-8 minut. Dodać miód lub cukier do smaku. Można zaparzać kilkukrotnie.

    Przeciwwskazania: Uczulenie lub nietolerancja poszczególnych składników

    Na przestrzeni wielu stuleci materialna i duchowa kultura, samo życie Syberii było ściśle związane z cedrem. Kozacy, którzy przybyli za Ural, nazwali cedr „syberyjskim olbrzymem”, a tobolscy chłopi „tajemnym drzewem”. Dla ludności Górnej Szorii był on „drzewem-krową” i „drzewem-matką”, dla wielu z nas był i pozostaje królem tajgi, cudownym drzewem, panem syberyjskich lasów.