Duze zdjecie

Iwan-czaj "Podwójny"


Cena: 39 zł

Dostępność:


Masa netto: 110g
Skład: Fermentowane liście wierzbówki kiprzycy, podwójnie fermentowane
Producent: "OOO Megre”, Rosja, Syberia
Smak: Słodko-gorzki, podobny do zielonej herbaty

Znana w Rosji od setek lat herbata z liści wierzbówki kiprzycy, przez wielu uważana za „najsmaczniejszą herbatę na świecie”.
Dawniej powszechnie dostępna w Europie, przewyższała popularnością herbaty z Chin i innych wschodnich krajów.
Jest to prawdziwy, tradycyjny tzw. ruski czaj, zwany również kiprejem. Hodowany, zbierany i przetworzony na Syberii, według starej ludowej receptury. Podwójna fermentacja liści sprawia, że napitek jest bardziej delikatny i złożony w smaku.

Właściwości:
- normalizuje ciśnienie
- łagodzi lub likwiduje bóle głowy, zmniejsza napięcie
- dodaje energii
- wzmacnia odporność
- pomaga w procesie oczyszczania organizmu z toksyn
- działa łagodząco na układ pokarmowy, poprawia trawienie
- poprawia skład krwi, bogaty w witaminy i mikroelementy
- pomocna w anemii, osłabieniu
- korzystnie wpływa na układ hormonalny

Sposób przygotowania: Zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem na 3-15 minut. Na jedną szklankę naparu wystarczy 1 płaską łyżeczkę Iwan-czaju. Większa porcja ziela sprawi, że herbata będzie mocna i gorzka.

Z wykorzystanych liści można przygotować drugą (i następne) porcję herbaty, ponownie zalewając wrzątkiem i pozostawiając do naciągnięcia.




"Spożyta żywica cedrowa wyciąga z organizmu toksyny różnego pochodzenia, pozostałości leków, sole metali ciężkich, radionuklidy. Czyści krew z bakterii, grzybów, pleśni i wirusów"