Duze zdjecie

Pu Erh tajgowy 100 g


Cena: 39 zł

Dostępność:


Waga netto: 100 g

Skład: Wierzbówka wąskolistna fermentowana, kwiaty nawłoci, czaga, arcydzięgiel litwor, owoce czeremchy.


Tajgowy Pu Erh to połączenie iwan-czaju (tradycyjnego napitku Rusi) z mocą tajgowych roślin. Bogaty w witaminy i przeciwutleniacze. Dodaje energii, odtruwa i oczyszcza organizm.


Wszystkie składniki są prasowane razem i przygotowane w formie podobnej do tabliczki czekolady, podzielonej na 18 kawałków. Jedną porcję można zaparzać 2 do 4 razy.


Właściwości:
- pomocniczo przy chorobach nowotworowych i rekonwalescencji
- przy przeziębieniach i chorobach górnych dróg oddechowych
- wspomaga trawienie
- działa uspokajająco, przeciwnerwicowo
- dodaje energii, pobudza (bez kofeiny!)
- działa napotnie, rozgrzewająco, immunostymulująco
- oczyszcza krew, zawiera antyoksydanty
- bogaty w witaminy, flawonoidy i mikroelementy
- redukuje stany zapalne
- korzystnie wpływa na układ hormonalny


Sposób przygotowania: Przepłukać dzbanek lub czajniczek wrzątkiem, aby był ciepły. Wrzucić jedną kostkę Pu Erh, zalać ok. pół litra wody o temperaturze 90°C, pozostawić do naciągnięcia pod przykryciem na 6-8 minut. Dodać miód lub cukier do smaku. Można zaparzać kilkukrotnie.


Przeciwwskazania: Uczulenie lub nietolerancja poszczególnych składników


"Cedr lubi cień, ale od najmłodszych lat nie boi się otwartego słońca. Dobrze rośnie na glinie piaszczystej i supiesi [mieszanka piasku i gliny 10:1], na wilgotnych glebach, a nawet terenach zalewowych. Jest odporny na mrozy do 50 stopni."